Young Professional Programma

Young Professional Programma

Voor ons Young Professional Programma zijn wij continu op zoek naar starters met een afgeronde universitaire studie en maximaal drie jaar werkervaring. Jij bent bereid om naar jezelf te kijken, te leren en te ontdekken en hebt de ambitie om impact te maken in het openbaar bestuur.

Starten als Young Professional. Wat doe je dan?

Jij vult bij ons je rugzak met de bagage die je nodig hebt om je te ontwikkelen tot vlijmscherpe onderzoeker en adviseur. Hoe meer je laat zien en hoe meer ervaring je bij ons opdoet, hoe groter je rol en verantwoordelijkheid wordt. Je werkt mee aan een grote diversiteit aan onderzoeken en adviesklussen voor het openbaar bestuur. Denk aan raadsonderzoeken, rekenkameronderzoeken en (andere) beleidsevaluaties; maar ook aan integriteitsgesprekken met wethouders en trainingen voor bestuurders. Zo raak je snel thuis in de context en dynamiek van het lokaal bestuur én je leert de onderzoeksmethodieken van A tot Z kennen.

Het YPP biedt mij als interimmer op de griffie beter inzicht in alle verschillende mogelijkheden om de lokale democratie te versterken en raadsleden beter te ondersteunen.

Eva Grisel – Interimmer bij Necker

Als jij bij ons komt werken…

De eerste weken bij een nieuw bedrijf zijn wat onwennig, maar gelukkig sta je er niet alleen voor. Je hoort er bij Necker vanaf het begin helemaal bij en wordt klaargestoomd om zo snel mogelijk zelfstandig aan het werk te kunnen. We lunchen samen, vieren feestjes bij afronding van projecten en organiseren teamuitjes. Je doet mee in een programma dat we voor onze startende adviseurs en onderzoekers hebben ontwikkeld. Natuurlijk neem je deel aan het wekelijkse teamoverleg. Jij leert van je collega’s, en zij van jou. En met het gevoel van ‘samen’ houden we de energie erin.

Bij ons ga je meteen in de praktijk aan de slag. Niet alleen met een bureau volgeladen met dossiers voor analyse, maar direct op pad én rechtstreeks contact met de opdrachtgever, want daar leer je van. Laat je bij Necker zien dat je iets kunt, dan mag je het ook doen! De opdrachten zijn divers en geen dag is hetzelfde. Aan de hand van een persoonlijk plan werk je aan je ontwikkeling, samen met je manager bij wie je altijd terecht kunt. Daarnaast heb je ook je mede-starters met wie je samen optrekt. 

Young Professional Programma

Nieuwsgierig? Neem contact op met:

Ruby van den Hoek

Ruby van den Hoek

Talentcoach

Ons Young Professional Programma

Als je je loopbaan in één van onze drie units (Necker, Citisens en Necker Interim) begint stroom je in in het young professional programma. Samen met andere starters werk je iedere maand aan je skills, je kennis van ons werk, en natuurlijk aan jezelf. Je vormt samen met je collega’s een hechte club en krijgt ook de kans bij de andere units een kijkje in de keuken nemen.

Young Professional Programma
Young Professional Programma
Young Professional Programma
Young Professional Programma
Young Professional Programma
Young Professional Programma
Young Professional Programma
Young Professional Programma
Young Professional Programma

Wat we van je vragen

Je staat bekend om je leergierigheid en je analytisch vermogen. Uiteenlopende onderwerpen maak je je snel eigen. Je kunt uitstekend schrijven en hebt een initiatiefrijke en resultaatgerichte werkhouding. Je bent voldoende idealist om door te pakken in het belang van de publieke zaak en voldoende realist om dat ook binnen de beschikbare tijd en afgesproken planning te doen. 

O ja, je hebt een masterdiploma in een relevante richting (bijvoorbeeld Politicologie, Bestuurskunde, Rechten of Sociologie). En omdat je door het hele land werkt is een rijbewijs een must.

Deze kans in het kort

  • Een enthousiast, hecht team van jonge professionals die kennis en ervaring delen en elkaar inspireren in hun passie: een goed functionerend openbaar bestuur.
  • Wisselende projecten en opdrachten waarbij je wordt uitgedaagd, zelfstandig je taken invult, en zo je toegevoegde waarde nog meer leert ontdekken en laat zien.
  • Ontwikkelmogelijkheden, zoals opleidingsdagen en intervisie-sessies met collega-professionals.
Young Professional Programma

Personal branding

Drie keer per jaar is er een training over personal branding. Je ontdekt wat jouw personal brand is, hoe je kan sturen op de waarden en onderwerpen waarop je bekend staat en hoe je bijvoorbeeld LinkedIn hiervoor kan inzetten.

Young Professional Programma

Acquisitie

Onder leiding van onze vaste trainer Ron van der Maarel ga je aan de slag met de fijne kneepjes van het voeren van commerciële gesprekken (bijvoorbeeld pitches) met klanten vanuit je rol als adviseur en expert.

Young Professional Programma

Interviewtechnieken

Interviews afnemen is bij Necker aan de orde van de dag. Hoe doe je dat nu goed? In een prettige sfeer waarbij de juiste informatie boven tafel komt? Dat komt allemaal aan bod tijdens deze training.

Een vervolgstap in jouw loopbaan?

Kom een kop koffie drinken!